Alt Üst Böreği

    Paylaş

    punqq__
    Üye
    Üye

    Mesaj Sayısı : 130
    Yaş : 25
    Rep Gücü : 0
    Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 18/08/08

    default Alt Üst Böreği

    Mesaj tarafından punqq__ Bir Salı Ağus. 19, 2008 10:24 am

    malzemeler
    750 gr un
    2 Adet yumurta
    1 Paket margarin
    2 Çorba kaşığı sirke
    2 Çorba kaşığı zeytinyağı
    Yeterince su ve tuz
    İçi için :
    Yarım kilo ıspanak
    Tuz


    Hazırlanışı
    Öncelikle unu ekleyin.
    İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun.
    Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun.
    Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin.
    Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın.
    İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın.
    Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin.
    Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın.
    Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin.
    Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın.
    İki hamuruda merdaneyle biraz açın.
    Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin.
    Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
    Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin.
    Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin.
    İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın.
    Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin.
    Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin.
    Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin.
    Dilimleyerek servis yapın.

      Forum Saati Çarş. Ekim 17, 2018 5:06 pm