Çarşaf Böreği

    Paylaş

    punqq__
    Üye
    Üye

    Mesaj Sayısı : 130
    Yaş : 25
    Rep Gücü : 0
    Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 18/08/08

    default Çarşaf Böreği

    Mesaj tarafından punqq__ Bir Salı Ağus. 19, 2008 10:26 am

    malzemeler
    3 Adet yufka
    2 Adet yumurta
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    İçi için :
    Yarım kilo et
    1 Adet soğan
    2 Adet domates
    Tuz
    Üzerine ; kırmızı pulbiber


    Hazırlanışı
    Yumurtaların akını sarılarından ayırın.
    Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayın.
    Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.
    Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
    Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.
    Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.
    İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.
    Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.
    Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.
    180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

      Forum Saati Çarş. Ekim 17, 2018 3:33 pm