Özge Özpirinçci Fan Sitesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Çarşaf Böreği

    avatar
    punqq__
    Üye
    Üye


    Mesaj Sayısı : 130
    Yaş : 30
    Rep Gücü : 0
    Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 18/08/08

    Çarşaf Böreği Empty Çarşaf Böreği

    Mesaj tarafından punqq__ Salı Ağus. 19, 2008 10:26 am

    malzemeler
    3 Adet yufka
    2 Adet yumurta
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    İçi için :
    Yarım kilo et
    1 Adet soğan
    2 Adet domates
    Tuz
    Üzerine ; kırmızı pulbiber


    Hazırlanışı
    Yumurtaların akını sarılarından ayırın.
    Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayın.
    Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.
    Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
    Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.
    Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.
    İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.
    Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.
    Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.
    180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Cuma Mart 29, 2024 8:00 am