Havuç Helvası

    Paylaş

    punqq__
    Üye
    Üye

    Mesaj Sayısı : 130
    Yaş : 25
    Rep Gücü : 0
    Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 18/08/08

    default Havuç Helvası

    Mesaj tarafından punqq__ Bir Salı Ağus. 19, 2008 10:29 am

    500 Gr körpe havuç
    1.5 Litre süt (7.5 su bardağı)
    2 Su bardağı tozşeker
    185 Gr tereyağı(12.5 çorba kaşığı)
    1 Çorba kaşığı un
    1 Çorba kaşığı nişasta
    100 Gr ince kıyılmış badem içi
    Havucun pişme süresi 2 saat, diğer malzemeleri de kattıktan sonra yarım saat.


    Hazırlanışı
    Havuçları kazıdıktan sonra iyice yıkayın ve yeşil köklerini atın.
    Rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra tencereye koyun.
    1.5 litre sütü üzerine döküp hafif ateşte ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıp eriyinceye kadar sütle pişirin.
    Bu pişirme 2 saat kadar, havucun cinsine göre sürebilir.
    2 saatin sonunda şekeri ve tereyağını süte ilave edip karıştırın.
    Unu ve nişastayı sıcak sütle eritip tencereye katının.
    Yarım saat sonra karışım helve kıvamına gelecek ve karıştırırken kopmaya başlayacak.
    Bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba kaşıkla alıp bastırarak şekil verin.
    Kalıbı ters yüz edip bir servis tabağına helvayı çıkartın.
    Üzerine tek tek badem içilerini yapıştırıp her tarafını kapatın.
    Buzdolabında bir süre soğutup, keserek servis yapın.

      Forum Saati Perş. Kas. 15, 2018 9:43 pm