Ballı Muzlu Ayva Tatlısı

    Paylaş
    avatar
    sezarcx
    Tecrübeli Üye
    Tecrübeli Üye

    Mesaj Sayısı : 836
    Yaş : 27
    Nerden : ist
    Rep Gücü : 0
    Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 17/07/08

    default Ballı Muzlu Ayva Tatlısı

    Mesaj tarafından sezarcx Bir Çarş. Ağus. 13, 2008 3:40 pm

    Malzemeler :• 4 ayva
    • 1 elma
    • 100 g çekirdeksiz kuru üzüm
    • 8 su bardağı su
    • 6 su bardağı tozşeker
    • ½ çay kaşığı şeker boyası 4 yemek kaşığı bal
    • 4 muz
    • 8 yemek kaşığı kaymak
    • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
    • Tarçın


    Tarif:

    Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.

    Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
    Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyip, ayvaların çevresine dizin.

    Muzların üzerine küçük parçalar halinde kaymak yerleştirin, kaymağın üzerine ceviz serpin. Cevizin üstünde bir kaşık balı gezdirip, servis yapın.

      Forum Saati Çarş. Ekim 17, 2018 4:45 pm