Özge Özpirinçci Fan Sitesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Balıklı Pizza

    avatar
    punqq__
    Üye
    Üye


    Mesaj Sayısı : 130
    Yaş : 31
    Rep Gücü : 0
    Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 18/08/08

    Balıklı Pizza Empty Balıklı Pizza

    Mesaj tarafından punqq__ Salı Ağus. 19, 2008 10:23 am

    Hamuru için :
    1 Su bardağı süt
    1 Tatlı kaşığı bira mayası
    125 Gr katı yağ
    Yarım su bardağı süt
    1 Adet yumurta
    Aldığı kadar un
    Üstü için :
    150 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarım su bardağı domates suyu
    2 Adet domates
    8-10 Adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
    8-10 Adet tuzu alınmış sardalya balığı
    Yeterince tuz, kekik



    Hazırlanışı
    Sütü ılık hale gelinceye kadar ısıtın.
    1 tatlı kaşığı bira mayası ile yarım su bardağı sütü bir kapta ezip, yarım saat kadar bekletin.
    Yarım saat kadar sonra, maya kabarınca ortasını açıp eritilmiş 125 gr katı yağı, 1 adet yumurtayı, tuzu koyup aldığı kadar elenmiş unla yumuşak bir hamur haline getirin.
    Sonra hamuru ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
    Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir zemin üzerinde oklava veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.
    Yağlanmış bir fırın tepsiye hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak gibi yükseltin.
    Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır.
    Üzerine önceden hazırladığınız içi yayın.
    En son rendelenmiş kaşar peynirini ve balıkları koyup çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinle süsleyin.
    Sıcak fırında üzeri hafif pembe renkte kızarınca fırından alıp sıcak sıcak ikram edin.
    NOT : Aynı pizzayı fırından hazır aldığınız ekmek hamurunu, sütle veya yağ ile hafif yumuşatıp ta yapabilirsiniz.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 4:39 pm