Özge Özpirinçci Fan Sitesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    BONFİLA KEBABI

    gssedat16
    gssedat16
    Tecrübeli Üye
    Tecrübeli Üye


    Mesaj Sayısı : 589
    Yaş : 31
    Nerden : BURSA/MUDANYA/GÜZELYALI
    Rep Gücü : 1
    Puanı : 2
    Kayıt tarihi : 18/07/08

    BONFİLA KEBABI Empty BONFİLA KEBABI

    Mesaj tarafından gssedat16 Ptsi Ağus. 04, 2008 4:42 pm

    Malzemeler
    1/2 Kg Bonfile
    10-11 Çarliston Biber
    3 Adet Domates
    2 Adet Soğan
    100 gr Tereyağı
    Tuz, Karabiber
    8 İri Mantar(Arzuya Göre)
    8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
    8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
    1/2 Limonun Suyu
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    Birkaç Taze Biberiye


    Yemeğin Tarifi
    Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım.Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.
    Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak. daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım.
    Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalım.Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım.Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar,sosis ve domatesleri de dizelim.
    Şişleri tepsiye yerleştirelim.Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.Bu sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim.Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim.Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 5:58 pm